Terug

Volg Shownieuws

Ruim 5,7 miljoen mensen zien Oranje verliezen van Tsjechië

Ruim 5,7 miljoen mensen zien Oranje verliezen van Tsjechië

Nieuws

28 juni 2021, 08:21

Ruim 5,7 miljoen mensen zagen het Nederlands elftal zondagavond uitgeschakeld worden in de achtste finale op het Europees kampioenschap.

De wedstrijd tegen de Tsjechen is daarmee de best bekeken wedstrijd van Oranje van dit kampioenschap. Dat meldt Stichting KijkOnderzoek.

Ook de groepswedstrijden van het Nederlands elftal werden goed bekeken. De overwinningen tegen Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië trokken gemiddeld zo'n 5,5 miljoen kijkers. Tsjechië was zondag in Boedapest te sterk voor het elftal van bondscoach Frank de Boer en Nederland verloor met 0-2.

Ook de achtste finale tussen België en Portugal trok veel kijkers in Nederland. Naar de overwinning van de 'Rode Duivels' in Sevilla keken 2,87 miljoen Nederlanders. De Belgen wonnen met 1-0 van titelhouder Portugal en kunnen zich opmaken voor de kwartfinale op vrijdag tegen Italië in München.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.