Terug

Volg Shownieuws

Ruinerwold-kind Edino slaat nieuwe weg in

Nieuws

20 juni 2022, 15:54

Een van de kinderen uit de spraakmakende documentaire van De kinderen van Ruinerwold uit 2021 van Jessica Villerius, Edino van Dorsten (29), vertelt openhartig aan LINDA. over zijn jeugd en toekomstplannen. Inmiddels wil hij graag anderen helpen hun identiteit te vinden dankzij een door hem opgerichte onlinecursus Become U.

"Ik heb mezelf in mijn jeugd nooit kunnen ontwikkelen, omdat ik de persoonlijkheid was die mijn vader voor me had gekozen. Dus ik weet als geen ander hoe het is als je jezelf niet kunt uiten zoals je zou willen", laat Edino weten.

Het Ruinerwold-slachtoffer laat weten dat hij zijn identiteit heeft kunnen ontwikkelen doordat hij deelnam aan de documentaire. 'Heel Nederland' heeft hem geholpen te ontdekken wie hij eigenlijk is.

"Met Become U wil ik anderen handvatten geven om datzelfde te bereiken. De cursus heb ik ontwikkeld in samenwerking met Jaap Hulsmann van MindsetFlix, een online platform voor persoonlijke ontwikkeling."

Ruinerwold

Edino werd jarenlang samen met zijn broertjes en zusjes vastgehouden op een boerderij in Ruinerwold. Ze konden hier niet weg en woonden daar met hun (inmiddels overleden) moeder, hun vader — Gerrit Jan van D. — en de klusjesman. Vooral vader hield er sektarisch gedachtegoed op na, wat grote gevolgen had op het leven van zijn kinderen. Zo waren sommige kinderen niet geregistreerd burger, werd het leven van de kinderen geheim gehouden en werden ze mishandeld, met als gevolg: grote trauma's en angsten bij de kinderen.

Vader geloofde in geesten en "wilde in Nederland uiteindelijk zijn paradijs op aarde stichten, Eden. Daarin was voor ons allemaal aan rol weggelegd." Edino vertelt dat hij de rol van de rechter van Eden zou hebben moeten vertolken. "Natuurlijk is dat nooit realiteit geworden, maar het zit als kind wel continu in je hoofd. Je denkt: dit is mijn missie, hier moet ik voor leven." Als kind werd Edino zijn gehele jeugd psychisch, fysiek en seksueel misbruikt.

In de video bovenaan de pagina zie je dat Edino terugblikt op een veelbewogen jaar.

De documentaire De kinderen van Ruinerwold leverde vorig jaar de Gouden Televizier-ring op voor het beste televisieprogramma. Hetgeen zich afspeelde op de boerderij zorgde voor publieke verontwaardiging en medeleven. Meer hierover bekijk je in de video hieronder.

Alle winnaars Televizier-Ring Gala 2021
2:11
Alle winnaars Televizier-Ring Gala 2021

(Foto: Instagram edinovandorsten)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.