Terug

Volg Shownieuws

Rutger Castricum bekent drugsgebruik: 'Leuk samen met m'n zoontje'

Nieuws

19 aug 2024, 13:58

In een openhartig gesprek tijdens De Oranjezomer onthult Rutger Castricum een minder bekende kant van zichzelf. De presentator geeft aan tafel bij Hélène Hendriks toe dat hij flink experimenteert met verschillende soorten drugs. Tot verbazing van Hélène erkent Rutger zonder aarzelen dat hij onder andere cocaïne, xtc en cannabis heeft gebruikt.

Wanneer Hélène vraagt of zijn moeder op de hoogte is van zijn verleden met drugs, reageert hij lachend: "Ja. Veel erger is nog dat mijn zoontje ook daar ook zit!" Hiermee verwijst hij naar zijn 13-jarige zoon, met wie hij openlijk over dit onderwerp praat. "Hij vraagt aan mij nu ook, hij is 13: 'Pap, heb jij dat wel eens gedaan? Doe jij dat vaak?'"

Bekijk de video voor de beelden van dit opvallende fragment.

Veilig

Rutger benadrukt hij hoe belangrijk het is om als ouder een open dialoog met je kinderen te voeren. Hij vindt het cruciaal om veiligheid voorop te stellen als jongeren besluiten te experimenteren: "Je moet als ouders niet zeggen: 'Het mag absoluut niet', maar: 'Zoek de weg waarbij het veilig is in ieder geval.' Je kunt het ook laten testen en doe dat dan. Dat kan op een festival zelf, maar ook als je het al vooraf koopt."

Samen

Op de vraag of hij zijn zoon zou begeleiden als deze ooit zelf drugs wil proberen, reageert Rutger verrassend nuchter: "Dat zou ik denk ik doen, ja. Ik zou er ook niet al te moeilijk over doen." Hij voegt zelfs toe dat het hem "best wel geinig" lijkt om zoiets samen met zijn zoon te doen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.