Terug

Volg Shownieuws

Hierom besloot Rutger Castricum het roer om te gooien

Hierom besloot Rutger Castricum het roer om te gooien

Nieuws

30 apr 2021, 09:20

Zelf had Rutger Castricum regelmatig last van in hokjes geplaatst worden: hij was altijd 'die brutale interviewer met de roze plopkap'. Daar had de televisiemaker schoon genoeg van en dus besloot hij het roer om te gooien.

Vanaf vrijdag presenteert hij iedere week om 21.30 uur de NPO 1-quizshow De Bluffer, waarin vooroordelen en hokjes ontkracht én bevestigd worden. "Ik wil mensen blijven verrassen. Ik wil niet in een hokje geplaatst worden", vertelt hij aan het ANP.

Iedere aflevering zijn er zes kandidaten, waarvan één bluffer. Die doet zich anders voor dan diegene daadwerkelijk is. De deelnemers, Castricum zelf en het publiek moeten erachter zien te komen wie degene is die de boel aan het flessen is. "Ik weet ook niet wie de bluffer is en dus zit ik er soms goed naast", vertelt Castricum lachend. "Je merkt dat je achter je vooroordelen over mensen gaat en dat je mensen daar ook op beoordeelt. Je leert met dit programma heel veel over jezelf, ook de mensen thuis."

Dat is ook de reden dat Castricum besloot het programma te presenteren. "Als ik was gevraagd voor een 'gewone' quiz, had ik waarschijnlijk nee gezegd", vertelt de 41-jarige journalist. Hij houdt ervan om een tikkie brutaal te zijn, mensen echt te leren kennen en alles met humor en zelfspot te benaderen. "Dat is hoe ik ben, hoe ik mijn kinderen opvoed en hoe ik een programma echt leuk kan maken. En dat komt ook allemaal terug in dit programma."

Castricum blijft ook zeker met zijn microfoon op stap gaan, zoals hij doet in zijn programma's De Hofkar en De Hofbar. Toch is hij sommige dingen wel ontgroeid. "Als je kinderen krijgt, verandert je blik op de wereld ineens behoorlijk. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en nieuwe dingen blijven doen", vertelt hij. "En vooral uit dat hokje blijven: ik wil ongrijpbaar zijn."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.