Terug

Volg Shownieuws

Rutte: nog een eind af van grote popconcerten

Rutte: nog een eind af van grote popconcerten

Nieuws

18 aug 2020, 22:05

Mark Rutte had dinsdagavond slecht nieuws voor wie hoopt op versoepeling van de coronamaatregelen voor de evenementenbranche. Grote concerten zijn nog ver weg, zei de premier tijdens de persconferentie over de coronacrisis.

"Ik keek dit weekend op YouTube naar concerten van negen maanden geleden en dacht: dat was toen. Wat zou ik het fijn vinden als dat zo spoedig mogelijk terugkomt", zei Rutte. "Maar daar zitten we nog een eind van af."

Onder de huidige coronamaatregelen mogen evenementen worden georganiseerd, zolang bezoekers plaatsgebonden zijn en onderling anderhalve meter afstand houden. Als gevolg van die maatregelen zijn alleen kleinschalige concerten mogelijk en mogen in evenementenhallen, bioscopen en theaters maar een beperkt aantal bezoekers worden ontvangen. "Het is natuurlijk hoogst ongelukkig, een popconcert zittend op anderhalve meter afstand. Maar het kan", aldus de minister-president.

De coronacrisis raakt ook de evenementen- en entertainmentbranche hard. Zo kondigden onder meer concertorganisator MOJO, bioscoopketen Pathé en theater Carré reorganisaties aan. "Het is een vreselijk drama", zei Rutte over de klappen die vallen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.