Terug

Volg Shownieuws

Rutte reageert op demonstratie tijdens toespraak

Rutte reageert op demonstratie tijdens toespraak

Nieuws

18 dec 2020, 18:12

Minister-president Mark Rutte heeft zich niet laten afleiden door de demonstratie tijdens zijn toespraak aan Nederland, zegt hij. Vlak voor hij zich maandag vanuit zijn Torentje in Den Haag tot het Nederlandse volk richtte, begon daarbuiten een demonstratie tegen de aangekondigde lockdown.

Demonstranten sloegen onder meer op potten en pannen om hun ongenoegen met de maatregelen te uiten. Rutte is niet zo'n techneut, zegt hij. "Mijn enige zorg was eigenlijk: is het geluid niet zo hard dat je mij niet meer hoort."

Veel BN'ers ergerden zich maandag aan het groepje demonstranten. Onder meer cabaretiers Jörgen Raymann, Viggo Waas en Peter Pannekoek uitten zich over het geluidsoverlast van de demonstratie. "Was er daarom een rij bij Dille & Kamille vanmiddag? Omdat die idioten pannen en lepels moesten kopen?", twitterde Pannekoek. "Ze zijn in ieder geval niet kortademig..."

Maar de premier zette zijn toespraak vrijwel onverstoord verder. "Ik kan niet vragen om zendtijd en me dan laten afleiden door potten en pannen," zei de premier daarover tijdens zijn persconferentie op vrijdag. Daarom besloot hij zich alle "mooie Nederlanders" in te beelden die zijn boodschap wilden horen. "Ik heb toen bedacht, ik ga me vol richten, via die camera, op de huiskamers."

De concentratie van de premier oogstte veel lof bij de BN'ers. "Knap: onverstoord door ondanks bloed irritante gefluit buiten. En met 1 goed geplaatste en geïmproviseerde opmerking de boel in perspectief zetten", aldus acteur en cabaretier Kasper van Kooten. "Fijn dat Mark die demonstranten even benoemt. Ik dacht even dat de bovenbuurvrouw een Nickelback concert zat te kijken", twitterde zangeres en presentatrice Ryanne van Dorst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.