Terug

Volg Shownieuws

S10 in eerste halve finale Eurovisie Songfestival

Nieuws

25 jan 2022, 12:48

Zangeres S10 is ingedeeld in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. De loting vond dinsdagmiddag plaats in Turijn, waar de 66e editie van het muziekevenement dit jaar plaatsheeft.

S10 treedt op in de eerste helft van de eerste halve finale. Daarin zijn ook onder meer Albanië, Letland, Zwitserland, Slovenië, Bulgarije, Moldavië, Oekraïne en Litouwen ingedeeld. In de tweede helft komen Noorwegen, Rusland, Portugal, Denemarken, Armenië, Oostenrijk, Kroatië, IJsland en Griekenland in actie.

De andere halve finale bestaat uit Montenegro, Australië, Georgië, Cyprus, Roemenië, Tsjechië, Servië, Finland, Azerbeidzjan, San Marino, Polen, België, Noord-Macedonië, Zweden, Israël, Malta, Estland en Ierland. De eerste halve finale is op dinsdag 10 mei en de tweede op donderdag 12 mei. Op beide avonden gaan tien landen door naar de finale, die op 14 mei is.

Nederlandstalig

Nederland doet voor de 62e keer mee aan het songfestival. Het deelnemersveld bestaat in totaal uit 41 landen. De laatste winnaar Italië staat al in de finale en ook Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk zijn als lid van de zogenoemde 'big five' al verzekerd van een finaleticket. Italië hoort hier normaal gesproken ook bij.

Vorige maand maakte AVROTROS bekend dat de 21-jarige S10, de artiestennaam van Stien den Hollander, namens Nederland naar Turijn gaat. Haar inzending is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat het een Nederlandstalig nummer wordt. Het is voor het eerst sinds 2010 dat er weer een Nederlandstalig liedje te horen zal zijn op het songfestival.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.