Terug

Volg Shownieuws

Sander Schimmelpennick neemt ingrijpend besluit: 'Enge gek'

Nieuws

21 nov 2023, 11:23

Sander Schimmelpenninck heeft maandagavond aangekondigd te stoppen met X. De presentator en columnist schreef zijn naar eigen zeggen "laatste tweet" op de avond dat de laatste aflevering van zijn VPRO-programma Sander versus de socials te zien was. In die serie onderzoekt Sander onder meer de invloed van sociale media op het dalende vertrouwen in de democratie.

Als reden voor zijn afscheid van X noemt de presentator, die eerder dit jaar vader werd (zie video), dat hij geen zin meer heeft in bedreigingen en laster. "Zolang Twitter onze democratische wetten niet respecteert en handhaaft is dit slechts een extreemrechts prikbord, gerund door een enge gek", vervolgt Sander, die erg actief is op het platform. "Bovendien: ik heb toch verdomme wel wat beters te doen?"

In Sander versus de socials keek Sander ook naar zijn eigen ervaringen met sociale media. Zo kreeg hij online te maken met bedreigingen. Eind vorige maand vertelde hij in een interview met FHM al dat hij klaar was met zijn rol als provocateur op X. "Ik merk vooral zelf dat de lol afneemt. Dat heeft ook te maken met het feit dat het platform grimmiger wordt en extreemrechts zo dominant is."

Ook gaf hij aan dat zijn gevoel daarover was veranderd nu hij vader is geworden, waarover je meer ziet in de video hieronder. "Het is ook gewoon dat ik minder tijd en energie heb, omdat ik nu vader ben", vertelde hij. "Een soort van natuurlijk moment om daarmee te minderen. Iemand anders mag het gaan doen."

Sander Schimmelpenninck vader geworden
1:09
Sander Schimmelpenninck vader geworden

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.