Terug

Volg Shownieuws

Sander Schimmelpenninck stopt als hoofdredacteur van Quote

Sander Schimmelpenninck stopt als hoofdredacteur van Quote

Nieuws

14 sep 2020, 15:08

Sander Schimmelpenninck maakt maandag bekend dat hij na 7 jaar stopt als hoofdredacteur bij het blad Quote. "Nieuws: na 7 jaar Quote zwaai ik af. Waarschijnlijk mijn leukste baan ooit, een fantastische tijd, maar mijn uitdagingen en kansen liggen nu elders."

Op de website van Quote geeft Sander meer uitleg over de reden van zijn vertrek. "Zeven jaar is lang, en al helemaal voor een millennial zonder zitvlees. Het jaar 2020 is een snelkookpan geworden, waarin ik lange tijd zo’n beetje alles heb gedaan, maar nu het moment is gekomen om harde keuzes te maken. Die keuzes hangen ook samen met mijn persoonlijke leven; het vergrootglas waaronder ik het afgelopen jaar heb gelegen, vooral door mijn Op1-presentatie, beviel me buitengewoon slecht. Daarnaast wil ik mijn vriendin, die haar bedrijf in Zweden heeft, méér kunnen zien."

Sander wil zijn leven met wat meer vrijheid inrichten, schrijft hij. Hij gaat door met zijn werk bij de Volkskrant, presenteren en zijn Zelfspodcast. "Andere projecten zijn nog te prematuur om over op te scheppen."

Wie de opvolger van Sander gaat worden, is nog niet bekend. "Maar ik maak mij geen illusies over mijn onvervangbaarheid; Quote is een sterk merk met goede mensen in dienst. En dat is ook wat ik verreweg het meeste ga missen: de geweldige redactie van Quote."

Ophef

De presentator kwam onlangs nog in het nieuws omdat hij de 15-jarige prinses Alexia in zijn podcast Zelfspodcast 'de lekkerste' van de drie dochters van koning Willem-Alexander noemde. In de bovenstaande video zie je er meer over.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.