Terug

Volg Shownieuws

Sander Schimmelpenninck wint De slimste mens

Sander Schimmelpenninck wint De slimste mens

Nieuws

26 jan 2018, 21:50

Het elfde seizoen van quizprogramma De slimste mens is gewonnen door Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck. In de finale bleek hij over iets meer kennis te beschikken dan acteur David Lucieer en Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen. Schimmelpenninck is de opvolger van Angela de Jong, die zich in de zomer van 2017 tot eerste vrouwelijke winnaar van het programma kroonde.

In de finale viel Lucieer als eerste af, terwijl hij dit seizoen de meeste afleveringen wist te winnen. Daardoor stroomde hij vrijdagavond pas in tijdens de finaleweek. De twee overgebleven finalisten mochten vervolgens strijden om de eretitel. Uiteindelijk werd na een spannend slot Schimmelpenninck door presentator Philip Freriks, jurylid Maarten van Rossum en oud-winnares Angela de Jong gekroond tot slimste mens.

Op het einde van het programma verklapte Freriks dat De slimste mens in de zomer wederom terugkeert op NPO 2. Het quizprogramma was ook deze winter een kijkcijfersucces, met dagelijks rond de 1,4 miljoen kijkers.

(BuzzE)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.