Terug

Volg Shownieuws

Sex Education-ster Ncuti Gatwa krijgt hoofdrol in Doctor Who

Nieuws

8 mei 2022, 16:19

Sex Education-ster Ncuti Gatwa gaat in de Britse sciencefictionserie Doctor Who spelen. De acteur neemt de rol van Jodie Whittaker over, meldt de Britse omroep BBC. Daarmee is Gatwa de eerste zwarte acteur die de tijdreiziger gaat spelen.

Gatwa zal te zien zijn als The Doctor, een Time Lord van de planeet Gallifrey. De Schotse acteur zegt "vereerd, enthousiast en een beetje bang te zijn" met de nieuwe rol als Time Lord. "Deze rol en show betekenen zoveel voor zoveel mensen in de hele wereld, inclusief mijzelf, en iedere extreem getalenteerde voorganger van mij heeft die verantwoordelijkheid met uiterste zorg op zich genomen."

Verbijsterende auditie

Russell T. Davies, showrunner van de BBC-hit, stelde dat de auditie van Gatwa "verbijsterend" was en noemt hem "een talent".

De 29-jarige Gatwa is de veertiende acteur die deze hoofdrol aanneemt, nadat Whittaker in juli had aangekondigd na vijf jaar met de rol te stoppen. Zij is de eerste vrouwelijke acteur geweest die de rol van The Doctor kreeg. Gatwa is vanaf 2023 te zien als Time Lord.

In de video bovenaan bekijk je de trailer van seizoen 3 van Sex Education. Eerder werd aangekondigd dat er ook een vierde seizoen zal verschijnen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.