Terug

Volg Shownieuws

Shownieuws Songfestivaljury: Albanië, Australië, Azerbeidzjan en België

Shownieuws Songfestivaljury: Albanië, Australië, Azerbeidzjan en België

Nieuws

29 apr 2021, 22:37

De Shownieuws Songfestivaljury beoordeelt op geheel eigen wijze de 38 acts die het in mei op gaan nemen tegen onze eigen Jeangu Macrooy. In deze aflevering bekijken Albert Verlinde, Patty Brard, Ronald Molendijk en Marlayne Sahupala de inzendingen van Albanië, Australië, Azerbeidzjan en België. 

Albanië 

De carrière van de Albanese Anxhela Peristeri begint op vijftienjarige leeftijd als ze deelneemt aan zangprogramma Festivali i Këngës. De winnaar van dat programma mag sinds 2003 het land vertegenwoordigen op het Songfestival. Negentien jaar later komt Peristeri als winnaar uit de bus met het nummer Karma, waardoor ze haar ticket voor het songfestival 2021 verdient.  

Australië  

Jess Cerro, artiestennaam Montaigne, wint in 2020 de Australische voorronde voor het Songfestival. De Australische zangeres zou vorig jaar meedoen in Rotterdam met het nummer ‘Don’t Break Me’. In 2021 mag ze Australië opnieuw vertegenwoordigen, maar wel op afstand. Montaigne mag Australië niet verlaten vanwege de strenge coronarestricties en van haar nummer Technicolour zal een eerdere opname ingestart worden. 

Azerbeidzjan 

Samirə Əfəndiyeva, artiestennaam Efendi, heeft in Azerbeidzjan meerdere malen meegedaan aan talentenjachten. Begin 2020 is ze door de Azerbeidzjaanse openbare omroep intern geselecteerd om haar vaderland te vertegenwoordigen op het Songfestival. Toen bekend werd dat het festival geannuleerd zou worden, besloot de omroep meteen om Efendi in 2021 naar Rotterdam te sturen met het nummer Mata Hari.  

België  

De Belgische rockgroep Hooverphonic bestaat al sinds 1995. In 2020 zou de groep met zangeres Luka Cruysberghs naar Rotterdam afreizen om tijdens het Songfestival het nummer Release me ten gehore te brengen. Eind 2020 kwam het nieuws naar buiten dat de samenwerking met Cruysberghs stopgezet zou worden en dat Geike Arnaert na een pauze van dertien jaar terugkwam bij de band. Geike is bij Nederlanders vooral bekend van het nummer Zoutelande. De inzending voor dit jaar is het nummer Wrong Place.  

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.