Terug

Volg Shownieuws

Sifan Hassan openhartiger dan ooit over privéleven

Nieuws

1 apr 2024, 12:35

In 2021 brachten radio-dj's Igmar Felicia en Airen Mylene al eens een ode aan Sifan Hassan (zie video), drie jaar later staat zij nog altijd op eenzame hoogte in de wereld van het marathonlopen. De topatlete is in een interview voor het LINDA Magazine opvallend openhartig over haar privéleven.

"Ik was het type kind dat niet bang was om mijn mond open te doen als me iets werd opgedragen. Zo ben ik nu nog: ik ben direct en ik vraag veel. Maar toen, vijftien jaar geleden in Ethiopië, vormde dat een probleem", begint Sifan (31). "Mijn moeder heeft me op het vliegtuig gezet omdat ze wist dat ik door mijn directheid in de problemen kon komen." Dit was in 2008.

Inmiddels heeft ze een Europees record op de marathon én drie baanrecords achter haar naam staan. "Ik leef een nomadenbestaan, daar is niets zieligs aan. Dan train ik drie maanden op hoogte in Spanje, dan verblijf ik voor trainingen in Amerika." Met haar vader en moeder heeft Sifan nog veel contact. Net als met haar oma, bij wie ze deels opgroeide. "Ze grappen dat ze me vernederlandst vinden, vanwege mijn directheid. Waar ik ook ben, I adapt. Ik pas me naadloos aan."

Tekst gaat verder onder de Instagram-post.

'Het liefst word ik nog moeder van tien of elf kinderen'

Ondanks alle trofeëen op haar palmares is de honger naar zilverwaar nog lang niet gestild bij Sifan. "Mijn volgende doel is goud op het marathononderdeel van de Olympische Spelen, die van 2028. Ik weet dat iedere atleet een houdbaarheidsdatum heeft. Vanaf je 35ste zijn je botten niet meer sterk genoeg om afstanden te sprinten. Wanneer ik klaar ben met sport, wil ik als gezondheidscoach aan de slag. Ik zie mijzelf niet op de bank zitten, zelfs niet als ik oma ben. Ik blijf bewegen tot ik dood ben."

En tot slot, op de vraag of ze ooit nog moeder wil worden? "Insjallah, graag, liefst van tien of elf kinderen. Soms droom ik daar al van. Maar meestal draait het in mijn hoofd alleen om de topsport."

Foto: Smulders.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.