Terug

Volg Shownieuws

Sinterklaasjournaal-gezicht Dieuwertje Blok 'angstig' om zieke echtgenoot

Nieuws

23 nov 2022, 18:05

Na meer dan twintig jaar vindt Dieuwertje Blok het nog altijd leuk om het Sinterklaasjournaal te presenteren, zo vertelde ze onlangs op Radio 538 (zie bovenstaande video). Maar achter haar vrolijkheid gaat wel een groot verdriet schuil: haar zorgen om haar zieke man Peter de Bie die hartpatiënt is.

Dieuwertje heeft onlangs een groot interview gegeven aan de Volkskrant waarin ze ook openhartig vertelt over haar echtgenoot. Ze leeft nogal in angst. "Ik denk heel vaak: oh, leeft hij nog wel? Dan haalt hij bijvoorbeeld een tijdje geen adem in bed en dan schrik ik me dood. Of ik kom ’s avonds niet laat thuis en dan is alles donker binnen terwijl de auto voor de deur staat. Dan ben ik bang dat ik hem ergens vind", aldus Dieuwertje.

Vorig jaar ging het goed mis: "Hij was net geopereerd en bleek inwendige bloedingen te hebben. Niet veel later stond hier een ambulance, politie en brandweer voor de deur. Dat was echt traumatisch. Nou, traumatisch, maar ja, dat was gewoon echt afschuwelijk. Grote paniek, angst, dat was op het randje. Ik dacht echt: hij glijdt onder mijn handen vandaan." Maar ondanks zijn ziekte vieren ze het leven samen: "We hebben al veel meegemaakt met die operaties en hartinfarcten. Hij heeft nu al meerdere malen op het randje gelegen, maar we vieren het leven samen toch wel, hoor. We kunnen er soms ook keihard om lachen."

Ophef Sinterklaas

Ophef Sinterklaas in privéjet
0:51
Ophef Sinterklaas in privéjet

Het Sinterklaasjournaal heeft ook dit jaar voor commotie gezorgd. De sint kwam met een privéjet, de Goedheiligman 1, in Nederland aan, omdat de pakjesboot was gezonken. Voor veel kinderen en ouders een opluchting, maar het feit dat Sinterklaas voor het vliegtuig koos, leidde ook tot veel commentaar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.