Terug

Volg Shownieuws

Sonja Bakker reageert op beschuldigingen van plagiaat

Nieuws

21 aug 2021, 15:33

Sonja Bakker heeft gereageerd op de heftige beschuldigingen aan haar adres. De dieetgoeroe zou zich schuldig maken aan plagiaat, een beschuldiging die er onder andere voor zorgde dat haar Instagram-account offline is gehaald...

Tegenover Shownieuws laat Sonja weten dat er hard gewerkt wordt naar aanleiding van de beschuldigingen. Aan Shownieuws laat Sonja weten: "Ik heb een team dat voor mij de content plaatst en met die mensen heb ik overleg om te kijken of er iets fout is gegaan. Meer informatie kan ik dus op dit moment niet geven. Alles is in werking gezet."

Ook laat Sonja weten dat zij baalt van de beschuldigingen. "Allemaal vervelend, en net op de laatste dag vakantie met de kids."

Vanavond om 23.00 in de uitzending van Shownieuws vertelt Patty Brard alles over het gesprek dat zij had met Sonja naar aanleiding van de beschuldigingen.

Plagiaat

Het Instagramaccount van Sonja Bakker is offline gehaald. De pagina werd massaal gerapporteerd, omdat Sonja zich schuldig zou maken aan plagiaat…

Ze zou een aantal van haar recente recepten hebben overgenomen van andere sites. Vervolgens zou Sonja hebben gedaan alsof het haar eigen creaties zijn. RTL Boulevard meldt vrijdagavond dat het erop lijkt dat ze websites van foodbloggers afspeurde voor nieuwe ideeën. Haar recepten lijken alleen wel héél erg op het origineel.

Sonja zou de recepten hebben ‘gestolen’ van sites als Yummly, Rosemarie's Kitchen, Jessica Gavin, Carlsbad Cravings, Garden in the Kitchen en BBC Food en de recepten daarna via Google Translate hebben vertaald. Zo werd '4 al fresco simply seasoned chicken burgers' al snel '4 eenvoudig gekruide kipburgers'. Ook de foto's van de foodbloggers komen overeen met die van Sonja, zoals je kan zien in de video hierboven.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.