Terug

Volg Shownieuws

Stegeman hoort of plaatsen 'bom' op kazerne strafbaar is

Stegeman hoort of plaatsen 'bom' op kazerne strafbaar is

Nieuws

9 mrt 2020, 03:42

Programmamaker Alberto Stegeman hoort maandag van de rechtbank in Zutphen of hij straf krijgt voor het plaatsen van een nepbom op een kazerne in 't Harde. Stegeman drong in 2018 voor zijn programma Undercover in Nederland de kazerne op de Veluwe binnen en liet in de eetzaal een koffer achter met het 'explosief', dat bestond uit klei, draden, een telefoon en 32 schroeven.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een taakstraf van 120 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk. Stegeman had volgens justitie wel de kazerne mogen binnendringen om hiaten in de beveiliging aan te tonen, maar zou met de nepbom een stap te ver zijn gegaan.

Volgens de advocaat van Stegeman is de zaak van belang voor alle onderzoeksjournalisten. Volgens hem moeten journalisten zonder vrees voor vervolging misstanden kunnen onderzoeken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.