Terug

Volg Shownieuws

Sywert van Lienden reageert op nieuwe ophef

Sywert van Lienden reageert op nieuwe ophef

Nieuws

10 juli 2021, 13:54

Sywert van Lienden ligt opnieuw onder vuur. Volgens onderzoeksplatform Follow the Money verdienden hij en zijn partners met hun bedrijf ook aan de verkoop van sneltesten en mondkapjes aan zakelijke klanten en zorginstellingen. Shownieuws heeft Sywert om een reactie gevraagd.

Hij laat aan Shownieuws het volgende weten: "Mocht je als afnemer naar aanleiding van de berichtgeving van 10 juli bij Follow the Money vragen hebben, of een klacht m.b.t. Relief Goods Alliance B.V., dan vernemen wij dat graag via onze klantenservice. Dan kunnen we in gesprek treden en waar nodig een passende oplossing bieden.

Wij zullen met de betrokken klanten uit het artikel de dialoog aangaan. Tot op heden zijn er bij onze organisatie geen klachten bekend. Naar onze overtuiging is er geen sprake van benadeling. Daarnaast zijn wij enige tijd geleden begonnen met het evalueren van de interne werkprocessen om te kijken of er zaken verbeterd of verduidelijkt moeten worden in de (klant)communicatie." Verder wil Sywert niet reageren.

Zijn klanten en afnemers waren ervan overtuigd dat ze met een stichting zonder winstoogmerk zaken deden. Juristen spreken nu zelfs van mogelijke oplichting, aldus het onderzoeksplatform.

De opiniemaker raakte eerder al in opspraak vanwege de mondkapjesdeal met het ministerie van Volksgezondheid. Hij verdiende er miljoenen euro's mee, terwijl hij herhaaldelijk had gezegd de maskers belangeloos te leveren. Volgens Follow the Money heeft Sywert ruim 9 miljoen euro overgehouden aan zijn deal met de overheid en zijn zakenpartners streken meer dan 5 miljoen euro op.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.