Terug

Volg Shownieuws

Theater de liefde krijgt dwangsom van 2500 euro na voorstelling Theo Maassen

Nieuws

16 sep 2021, 23:23

De gemeente Haarlem heeft theater De Liefde een dwangsom van 2500 euro opgelegd na de voorstelling van Theo Maassen. De cabaretier organiseerde een show voor een volle zaal.

Een woordvoerder laat donderdagavond weten dat er geconstateerd is dat het theater meer mensen heeft ontvangen dan toegestaan is volgens de coronaregels. Daarom is de dwangsom opgelegd. Volgens de voorzitter van het theater wordt er in het beleid van de overheid gemeten met twee maten. Je ziet het in de video bovenaan de pagina.

Eerder waarschuwde de gemeente al dat er gehandhaafd zou worden, maar het theater zette het plan toch door. Tijdens de try-outs donderdag waren dan ook alle 120 stoelen bezet. De bezoekers moesten wel hun CoronaCheck-app laten zien. Het is niet duidelijk wat er gebeurt als het theater ook de tweede avond op volle capaciteit laat draaien.

Inzamelingsactie

Radiozender 100% NL kondigde donderdag een inzamelingsactie aan om de dwangsom te helpen betalen. Het theater wordt volledig gerund door vrijwilligers en is net een maand open. De Liefde noemt de actie "helemaal geweldig".

De manager van Theo Maassen zegt niet te willen reageren op de situatie. De cabaretier heeft wel laten weten achter de actie van het theater te staan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.