Terug

Volg Shownieuws

Throwback Thursday: de cast van Flodder!

Throwback Thursday: de cast van Flodder!

Nieuws

4 apr 2019, 09:19

Wie zat er vroeger niet aan de buis gekluisterd toen Flodder op de televisie kwam? Ma Flodder die een sigaartje opstak, Sjakie die weer in brand vloog of Opa Flodder die alleen op avontuur ging. Vandaag blikken we terug op de vreemdste én lolligste familie uit Zonnedael.

Ma Flodder werd van 1986 tot 1998 gespeeld door Nelly Frijda. De actrice werd in één klap bekend door haar vertolking van de chagrijnige en nuchtere Ma (Geertruida) Flodder.

De oudste en stoere zoon Johnnie werd in de eerste twee films gespeeld gespeeld door Huub Stapel. In de derde film en in de tv-serie werd de rol van Johnnie door Coen van Vrijberghe de Coning gespeeld. Coen stierf in 1997 plotseling aan een hartaanval tijdens een bedrijfsoptreden, waarbij Tatjana Simic en Stefan de Walle ook aanwezig waren.

De vrouwelijke versie van Kees werd gespeeld door Playmate Tatjana Simic. Haar verschillende uitspraken, waaronder ‘Oh buurman, wat doet u nu?’, zijn nog altijd bekend.

De klunzige mannelijke Kees Flodder werd in de serie vertolkt door Stefan de Walle. Hij heeft tegenwoordig nog altijd veel succes in theater- en filmproducties en is ook heel erg goed bevriend met Sinterklaas.

De naïeve Sjakie werd gespeeld door Lou Landré. Sjakie stierf (waarschijnlijk) in de laatste aflevering door het oplopen van het ebola-virus en heeft hiermee ook een hele Afrikaanse stam uitgeroeid. Lou heeft ook na de serie nog verschillende rollen in theaters en films gespeeld.

Opa Flodder was misschien wel de vreemdste eend in de bijt. Hij was gepensioneerd medewerker van de NS, gekleed in uniform en hield nog altijd zijn seinbord en conducteursfluitje bij zich. De rol werd gespeeld door Herman Passchier, die in 2003 overleed.

Toet is een van de twee jongere kinderen. Ze gaat wél naar school, maar haalt het liefst kattenkwaad uit. De rol van Toet werd vaak gerecast en werd door maar liefst vier verschillende vrouwen gespeeld. Een oude foto, met Nani Lehnhausen als Toet, is er gelukkig wel nog!

Henkie en Toet zijn eigenlijk één pot nat, alleen is Henkie een jaartje jonger (10) dan Toet. Horace Cohen, die nog altijd in veel films speelt, vertolkte de rol van Henkie als eerste.

De familie Flodder is en blijft in ieder geval de gekste (en leukste) familie van Nederland!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.