Terug

Volg Shownieuws

Tineke Schouten: 'Ik herken mezelf in Erica Meiland'

Nieuws

11 dec 2020, 13:33

Tieneke Schouten (66) houdt er niet van om 's avonds laat voor de tv te hangen. Dat onthult ze aan de VARAgids. Alleen voor de Meilandjes maakt de cabaretière graag een uitzondering. Ze zegt zelfs bewondering te hebben voor Erica.

"Ik kijk enorm random en daarom staat er een toestel in de woonkamer, in de keuken en een op de slaapkamer", zegt Tineke. Ze houdt ervan om 's ochtends met een bakje koffie alle talkshows terug te kijken. "Jinek, Beau en Op1 kijk ik als de gasten mij boeien. Ik heb geen zin in elke avond Diederik Gommers, Ab Osterhaus en Jaap van Dissel, dat geloof ik nu wel." In de avond gaat de beeldbuis uit.

Fan van de Meilandjes

Bij Chateau Meiland blijft de tv aan, daar is de typetjeskoningin groot fan van. Met name van Erica. "Ik heb zo’n bewondering voor Erica die dat huishouden met die twee dochters en die man runt – en dat met een constante drukte om haar heen. Die reuring van zo’n middenstandsgezin is zo herkenbaar", vertelt Tineke die zichzelf lijkt te herkennen in Erica.

Gecancelde shows

De cabaretière heeft op dit moment genoeg tijd om televisie te kijken. Ze zit dit jaar veertig jaar in het vak, maar door corona werden de jubileumshows helaas gecanceld. Tineke hoopt de voorstellingen volgend jaar weer in te halen. De hoogtepunten uit haar carrière zijn op een rijtje gezet in de video bovenaan dit artikel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.