Terug

Volg Shownieuws

Topsportster Michaela DePrince (29) overleden

Topsportster Michaela DePrince (29) overleden

Nieuws

13 sep 2024, 20:52

Michaela DePrince is overleden. De in Sierra Leone geboren ballerina is 29 jaar geworden, meldt haar team via sociale media. De doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.

"Met pijn in ons hart delen we het overlijden van sterballerina Michaela Mabinty DePrince, die met haar kunst ontelbare harten raakte, velen inspireerde en een onuitwisbare stempel drukte op de balletwereld en daarbuiten", staat in het bericht op Instagram.

DePrince was lange tijd actief voor Het Nationale Ballet in Amsterdam. In 2022 verliet ze Amsterdam om haar danscarrière voort te zetten bij het Amerikaanse Boston Ballet. Tussentijds werd ze gevraagd om te figureren in videoclips van Beyoncé en Chef'Special. Ook vertolkte ze de hoofdrol in de filmversie van Coppelia en kocht Madonna de filmrechten van haar autobiografie.

Tekst gaat verder onder de Instagram-post.

'Met grote droefheid en verslagenheid'

De ballerina verloor op jonge leeftijd haar ouders en werd geadopteerd door de Amerikaanse familie DePrince. Daar volgde ze haar droom om balletdanseres te worden, wat haar in 2012 in Europa bracht. Ze werd destijds door het Haagse dansgezelschap De Dutch Don't Dance Division uitgenodigd om mee te dansen in een van hun producties. Daarna kwam ze in aanraking met Het Nationale Ballet.

Het Nationale Ballet laat weten "met grote droefheid en verslagenheid" kennis te hebben genomen van het nieuws van het overlijden van DePrince. "Michaela is ons veel te vroeg ontvallen. Onze gedachten gaan uit naar haar dierbaren en familie."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.