Terug

Volg Shownieuws

Trijntje Oosterhuis maakt kerstplaat met Blue Note

Trijntje Oosterhuis maakt kerstplaat met Blue Note

Nieuws

10 sep 2020, 14:36

Trijntje Oosterhuis is na negen jaar terug bij het legendarische jazzlabel Blue Note. Het eerste project dat de zangeres daar uitbrengt is Wonderful Christmastime, een bigband-kerstalbum in de jazztraditie in samenwerking met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Het album verschijnt op 27 november.

Oosterhuis stelt dat het een album is "in de oude traditie van sterren als Frank Sinatra en Ella Fitzgerald. We maken de bekende liedjes toegankelijk voor een breed publiek. Een project als dit stond al lang op mijn bucketlist, nu kan ik het eindelijk afstrepen."

Het laatste album dat Trijntje maakte voor het Blue Note-label was Sundays In New York uit 2011, samen met het Amerikaanse Clayton-Hamilton Jazz Orchestra. Clayton verzorgt op het kerstalbum een aantal arrangementen. Ook Candy Dulfer, Alain Clark, Jeangy Macrooy en Glen Faria verlenen hun medewerking aan de plaat.

Het was de bedoeling dat de zangeres ook een grote 'kersttournee' zou gaan maken, maar dit kan niet vanwege de coronacrisis. Het is de bedoeling dat Oosterhuis in de toekomst meer platen bij Blue Note gaat uitbrengen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.