Terug

Volg Shownieuws

Turken woedend op Oranje-speler Xavi Simons

Nieuws

7 juli 2024, 18:31

Xavi Simons krijgt de laatste tijd behoorlijk wat kritiek omdat hij volgens velen nog niet zijn topniveau weet te halen in het Nederlands elftal. Ploeggenoot Virgil van Dijk verdedigde de middenvelder onlangs al (zie video), in Turkije is men een stuk minder lief voor Xavi.

Volgens Turkse fans had Xavi namelijk een rode kaart moeten krijgen tijdens de kwartfinale-wedstrijd tegen Nederland zaterdagavond (2-1). In de dertigste minuut kreeg Xavi echter 'slechts' geel, nadat hij hard zijn noppen op de enkel van tegenstander Mert Müldür plantte. "Een schandalige beslissing", foetert de Turkse krant Fanatik.

En het andere medium Fotomac vult aan: "Onze spelers konden niet winnen van deze scheidsrechter. Deze wedstrijd wordt beslist door de arbiter." Op de website van Milliyet lezen we vooral trots: "Wat een geweldige wedstrijd, we hebben het Nederland heel erg moeilijk gemaakt."

Beelden van de overtreding:

Moeizame wedstrijd

Oranje zag ruim een uur heel veel fout gaan in de kwartfinale tegen Turkije, maar toen maakte Stefan de Vrij in de 70e minuut gelijk en trof Cody Gakpo in de 76e minuut voor de vierde keer doel op deze Europese eindronde (2-1). Bondscoach Ronald Koeman en zijn spelers strijden woensdag in Dortmund tegen Engeland om een plek in de EK-finale.

René en Natasja Froger waren bij de wedstrijd aanwezig, zoals je ziet in de video hieronder:

René en Natasja Froger nerveus voor het EK
0:26
René en Natasja Froger nerveus voor het EK

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.