Terug

Volg Shownieuws

TVBV: 'Pauw deed niets fout, voorstellen stonden los van elkaar'

Nieuws

14 juli 2022, 17:09

TVBV, de productiemaatschappij van Jeroen Pauw, vindt dat het in 2019 niets fout deed toen het in één mail het salarisvoorstel van Jeroen Pauw en zijn voorstel om een afnamegarantie af te spreken voor TVBV noemde. Maar "achteraf was het beter geweest dat niet te doen".

Dat laat een woordvoerder van Banijay Benelux, waar TVBV onder valt, donderdag weten aan het ANP. Donderdagochtend werd bekend dat NPO-voorzitter Frederieke Leeflang het Commissariaat voor de Media (CvdM) heeft gevraagd het salarisvoorstel van Pauw te onderzoeken. BNR had er vragen over gesteld.

500.000 euro

BNR heeft een vertrouwelijke mail in bezit waarin de zaakwaarnemer van Pauw niet alleen een presentatiecontract voorstelde maar ook een afnamegarantie van het productiebedrijf TVBV van minimaal 500.000 euro, waar Pauw op dat moment directeur van was.

De woordvoerster van Banijay Benelux laat weten dat in het voorstel uit 2019 verschillende voorstellen onder elkaar staan, "omdat de gesprekken met BNNVARA over presentatiewerkzaamheden, programmavoorstellen, lopende producties en andere lopende zaken met één en dezelfde persoon worden gevoerd, namelijk de mediadirecteur van BNNVARA."

De woordvoerster erkent wel dat het vermelden van de twee voorstellen in twee aparte mails duidelijker was geweest. "De presentatie van Jeroen Pauw is nooit afhankelijk geweest van welk voorstel dan ook voor TVBV", beklemtoont zij.

Vertrouwen

De woordvoerder benadrukt dat het voorstel van TVBV in 2019 is gedaan in een fase van onderhandelingen waarvan niets in een contract is vastgelegd. "Wel zijn de gesprekken over de presentator en programma’s met BNNVARA ook daarna altijd doorgegaan." TVBV ziet een onderzoek met vertrouwen tegemoet en zal alle medewerking daaraan verlenen.

De NPO is van mening dat de casus die door BNR is voorgelegd het best beoordeeld kan worden door een onafhankelijk toezichthouder, "Daarom is besloten om het CvdM te vragen om in het recent aangekondigde onderzoek naar het functioneren van het beloningskader ook aandacht te besteden aan de casus die nu is voorgelegd", aldus de NPO-woordvoerder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.