Terug

Volg Shownieuws

Veel BN'ers aanwezig bij uitvaart Erwin Olaf in Amsterdam

Nieuws

27 sep 2023, 14:38

Diverse bekende Nederlanders waren woensdag aanwezig bij de uitvaart van Erwin Olaf in de Westerkerk in Amsterdam. De fotograaf overleed vorige week plotseling op 64-jarige leeftijd tijdens het herstel van een longtransplantatie (zie video).

Onder anderen balletdanser en choreograaf Hans van Manen, schrijver Arthur Japin, presentatrice Linda de Mol, demissionair minister Carola Schouten, televisieproducent Janine van den Ende en de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema waren aanwezig. Van den Ende en Halsema hielden ieder een toespraak waarin ze Olaf en zijn werk herdachten.

Tijdens de dienst werden onder meer de nummers Heroes en Aan de Amsterdamse grachten van Wim Sonneveld, gezongen door een koor en begeleid door twee accordeonisten, ten gehore gebracht.

Olaf wordt begraven in een biologisch afbreekbare kist gemaakt van paddenstoelen. De fotograaf ligt hierin op een bedje van mos met alleen zijn trouwring om.

Erwin Olaf Overleden
10:59
Erwin Olaf Overleden

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.