Terug

Volg Shownieuws

Veel coronabesmettingen na Correspondents' Dinner

Veel coronabesmettingen na Correspondents' Dinner

Nieuws

4 mei 2022, 08:22

Het Correspondents' Dinner in het Witte Huis lijkt afgelopen zaterdag te hebben geleid tot flink wat coronabesmettingen. CNN schrijft woensdag dat aanwezige journalisten en medewerkers van onder meer CNN, ABC News, CBS News, Politico en andere media in de dagen na het etentje positief hebben getest op het coronavirus. Onder hen ook een ABC-verslaggever die president Joe Biden de hand schudde.

Waar presentator Trevor Noah zaterdag aan het begin van de avond nog grapte over dat hij hoopte dat het Correspondents' Dinner niet zou ontaarden in een 'superspreading event', lijkt het mogelijk toch die kant op te gaan. Hoeveel besmettingen er inmiddels zijn is niet bekend, maar CNN schrijft dat uit de e-mails die journalisten elkaar erover sturen blijkt dat het er flink wat zijn.

Protocollen

Voorzitter Steven Portnoy van het Correspondents' Dinner zegt in een reactie dat de protocollen streng waren en dat de organisatie er vooraf alles aan heeft gedaan om die duidelijk te maken aan de genodigden. Ook zou zijn aangemoedigd om indien mogelijk in de weken voorafgaand aan het diner een boosterprik te halen. "We wensen iedereen die zich misschien niet lekker voelt een spoedig herstel", aldus Portnoy.

President Biden herstelde het traditionele Correspondents' Dinner in het Witte Huis zaterdag weer in ere nadat het tijdens het presidentschap van Donald Trump enkele jaren niet doorging. Tijdens het diner, waarbij journalistieke prijzen worden aangekondigd, zijn naast politiek verslaggevers ook medewerkers van het Witte Huis aanwezig. De president neemt daar als gastspreker zichzelf en de pers op de hak.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.