Terug

Volg Shownieuws

Veilig Verkeer Nederland over Lil' Kleine: 'Gevaarlijk'

Veilig Verkeer Nederland over Lil' Kleine: 'Gevaarlijk'

Nieuws

15 nov 2020, 22:16

Lil' Kleine moet het flink ontgelden na zijn optreden in Het Jachtseizoen. De rapper overtrad talloze verkeersregels grandioos en stelt daarmee volgens Veilig Verkeer Nederland een heel slecht voorbeeld...

"Ik vind het jammer dat hij dit gedrag laat zien aan zoveel van zijn volgers", zegt een woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland tegen Shownieuws. "Ik kan me niet voorstellen dat al zijn volgers dat cool vinden."

"Je ziet dat hij aan de rechterkant inhaalt, dat hij door rood gaat", somt hij enkele van de verkeersovertredingen op. "Dat is gewoon gevaarlijk. Dat zijn dingen die gewoon niet kunnen. Zeker niet als je een verantwoordelijkheid hebt als publiek persoon. Als rolmodel. Je hebt veel volgers. Dan moet je dit gewoon niet doen. Dat moet niet alleen hij zich beseffen, maar ook de redactie van dit programma."

Diskwalificatie

StukTV, de maker van Het Jachtseizoen, ondernam al actie tegen de kleine rapper. Na de grote kritiek diskwalificeerden ze Jorik. Hij regelde dan ook veel meer hulp dan was toegestaan en ook zat hij meer dan twintig minuten in hetzelfde voertuig.

In de reacties op de Youtube-video was dan ook ontzettend veel kritiek te lezen. "Echt een stomme aflevering, puur doordat Lil' Kleine de hele tijd valsspeelt." Een ander: "Echt zo niet eerlijk hoe die Jorik dit speelde! Alle regels overtreden, door rood rijden, weet ik veel hoe hard over de snelweg enzo! Echt waardeloos!"

Regels breken

Lil' Kleine overtrad alleen niet alleen de Jachtseizoen-regels, maar ook enkele verkeersregels. Mensen weten, ik eet boetes als ontbijt", zei de rapper al in het begin van de spannende show. "Dus ik kan best een flitspaaltje pakken, maakt niet uit, tuurlijk niet."

Lachend achter het stuur en meezingend met Lady Gaga, scheurde hij met gigantische snelheden over de linkerbaan. "Ik heb nog niet gegeten vanochtend, we moeten nog effe een 'boetetje' gaan eten", zei Jorik.

De Drank en Drugs-rapper wou zijn achtervolgers van StukTV koste wat het kost te slim af zijn. "Ik denk wel dat zij er van overtuigd zijn dat ze mij gaan pakken. (...) Maar ze weten niet dat ik 200 rijd waar je 30 mag, HAHA!"

Hij gaf kijkende kinderen wel een tip mee: "Autorijden is inzicht. Je moet niet kijken wat er voor je gebeurt, je moet kijken wat er voor, voor, voor je gebeurt."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.