Terug

Volg Shownieuws

Verwijderde 'smerige uitspraken' van Sander Schimmelpenninck gelekt

Verwijderde 'smerige uitspraken' van Sander Schimmelpenninck gelekt

Nieuws

23 dec 2020, 23:17

De uitspraken van Sander Schimmelpenninck die tot zijn vermeende ontslag bij Dragon's Den zouden hebben geleid zijn gelekt. In een verwijderde 'Zelfspodcast' van Sander en Jaap Reesema sprak de voormalig Quote-hoofdredacteur over 'de meest zwarte Congolees die je ooit hebt gezien'.

Yves Gijrath onthulde in zijn podcast eerder al dat Sander vanwege iets 'smerigs' zou zijn vervangen als presentator van Dragon's Den. Dit zou Michel Perridon tegen hem hebben gezegd. Yves heeft in zijn nieuwste podcast de quotes laten horen waar de steenrijke Michel op doelde.

Sander en zijn Dragon's Den-collega's hadden een aantal maanden geleden een etentje bij 'dragon' Michel Perridon thuis. In zijn Zelfspodcast vertelde Sander hier het volgende over: "Hij had een jachtkamer met allemaal beesten uit Afrika, waarop je natuurlijk echt niet mag schieten, dat is echt heel erg. Hij had een bediende, een ober, Mario. Die was de allerzwartste Congolees die je ooit in je leven hebt gezien."

Even later werd 'Mario' gevraagd zich voor te stellen aan het gezelschap. "Dan stond er zo'n kok of butler van: 'Ja, ik ben Mario, ik kom uit Zuid en ik ben echt blij dat ik hier mag werken", zegt Sander, een Rotterdams accent imiterend. Jaap: "Dit was die Congolees?" Sander: "Het was zo ongemakkelijk. Toen moesten wij klappen. Applausje voor Mario!" De uitspraken werden later verwijderd en zijn inmiddels dus niet meer te horen in de Zelfspodcast.

Koen

Volgens Yves heet 'Mario' echter helemaal niet Mario. De man zou Koen heten, uit België komen, vlekkeloos Nederlands praten en totaal geen roots in Congo hebben. Yves' podcastkompaan Erik de Vlieger noemt de uitspraken racistisch. Daarnaast zou het etentje een privébijeenkomst zijn geweest en zou iedereen hebben afgesproken hier verder niets over te delen.

Deze uitspraken zouden Michel Perridon tot tranen hebben gebracht en de frictie zou vervolgens hebben geleid tot het afscheid van Sander bij Dragon's Den. Sander ontkent dit stellig en zegt dat hij door Jort Kelder is vervangen, omdat hij sinds zijn vertrek bij OP1 niet langer een WNL-gezicht is en Jort wel.

In Shownieuws vertelde Albert Verlinde maandagavond ook al veel over de nieuwe rel rondom Sander. Dit is in de video hieronder te zien.

Albert Verlinde over Sander Schimmelpennincks vertrekt bij Dr...
4:14
Albert Verlinde over Sander Schimmelpennincks vertrekt bij Dr...

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.