Terug

Volg Shownieuws

Verwoestende uithaal naar Leonie ter Braak: 'Gedrocht!'

Nieuws

19 aug 2024, 16:12

Journalist en columnist Angela de Jong laat er geen gras over groeien: nieuwsquizshow Wat Een Dag is volgens haar een "een gedrocht eerste klas", het studiopubliek vindt er "geen moer aan" en presentatrice Leonie ter Braak doet "een zielige reddingspoging met grapjes over pijpen en treinrukkers."

Het is geen geheim dat het nieuwe nieuwsquizprogramma van Leonie, die vorig jaar nog HPP won (zie video), niet zo goed scoort en bakken met kritiek over zich heen krijgt. We kunnen Angela nu ook toevoegen aan het rijtje critici die helemaal niks heeft met Wat Een Dag, maar deze columnist doet er nog een extra schepje of drie bovenop...

'Spuugzat'

"Wat zit er toch in het kraanwater in tv-studio’s waardoor BN’ers zo raar opgefokt doen in spelletjesshows?" schrijft Angela maandag in het AD. "Moeten ze zich eerst klemzuipen voor ze op durven? Staat het als dringend gebod in de quitclaims om bij de uitgang 1500 euro onkostenvergoeding te toucheren? Gij zult net iets harder blèren en nog net iets idioter rondspringen dan uw medekandidaat?"

Hierdoor was ze naar eigen zeggen het nieuwe spelelement van Wat Een Dag, een ronde 30 Seconds, 'na dertig seconden al spuugzat'. "De presentator (Johnny de Mol) schreeuwde, de teamcaptains (Rob Kemps, Airen Mylene en Klaas van der Eerden) schreeuwden nog harder en deelnemer Nienke Plas schreeuwde het hardst van allemaal. En waar ging het om? Dat de vogeltjesdans of het merk Kellogg’s al dan niet werd geraden."

Persoonlijke aanval

Angela vraagt zich ook af waarom veel programmamakers denken dat "platvloerse grappen de oplossing zijn om kijkers te trekken of om een mislukt format vlot te trekken". Ze refereert hier naar grappen die gemaakt werden door show-host Leonie. "In plaats van van haar lot waardig te dragen, doet presentatrice Leonie ter Braak zielige pogingen grapjes te maken over treinrukkers, beavershots (over bevers, haha, ik kom niet meer bij) en pijpen, waar de heren van VI zich nog voor zouden schamen."

En ook over het programma zelf is ze nog lang niet uitgesproken, met name over de reacties erop. "Ik ga het hier niet mooier maken dan het is: de quiz Wat een dag op RTL 4 is een gedrocht eerste klas, waar zelfs het studiopubliek geen moer aan vindt, aan hun gezichten te zien. (...) Dat is nóg pijnlijker om naar te kijken dan naar de niet-grappige gesprekjes van Quinty Misiedjan met ruw uit bed getrokken kijkers, gepruts met schakelingen of BN’ers die duidelijk de krant niet hebben gelezen."

Ze sluit haar stuk af met een dosis sarcasme en schrijft te hopen dat producent Medialane beter werk aflevert met de nieuwe talkshow van Eva Jinek (zie onderstaande video). "Als afgelopen week een voorbode was van het nieuwe tv-seizoen houd ik mijn hart vast. En dan moet de reallifesoap van Gordon nog beginnen."

Eva Jinek neemt vroege avond op NPO 1 over met eigen show
3:02
Eva Jinek neemt vroege avond op NPO 1 over met eigen show
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.