Terug

Volg Shownieuws

Viaplay: we hadden Olav Mol moeten bellen

Nieuws

9 dec 2021, 18:36

Door de komst van streamingdienst Viaplay naar Nederland verdwijnen de wedstrijden in de Formule 1 straks achter een betaalmuur. Ook vaste F1-gezichten zoals Olav Mol gaan niet mee naar de Scandinavische zender. Die laatste moest dat via de media vernemen en "dat had anders gemoeten", aldus Viaplay's Head of Sports Marco Zwanenveld in gesprek met het ANP.

"Het hoort erbij. En een heleboel snap ik ook wel", reageert Zwanenveld, sinds dit jaar het hoofd van de Nederlandse sportuitzendingen op Viaplay, op de ophef die is ontstaan toen bekend werd dat Viaplay afscheid neemt van een groot deel van het huidige Ziggo-team. Naast Mol zijn dat ook reporter Jack Plooij en analist Robert Doornbos.

Commotie

"Olav heeft dat dertig jaar gedaan en dan kiezen wij opeens een ander traject met duo-commentaar. Maar Viaplay doet dat overal en in Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk vonden we een mooie combinatie. Voor ons een win-win situatie." Achteraf had hij het qua invulling niet anders willen doen, maar "er is ook veel commotie geweest over dat we Olav niet gebeld hebben hierover en dat hadden we misschien wel moeten doen". Inmiddels is er wel contact geweest, zegt Zwanenveld.

Eerder deze week maakte Viaplay bekend hoe Nederlandse Formule 1-liefhebbers vanaf maart 2022, als het nieuwe seizoen begint, naar de races kunnen kijken. Er kan onder meer via de huidige tv-aanbieders zoals Ziggo en KPN een abonnement van 13,99 euro per maand afgesloten worden. "Daarvoor kunnen abonnees elk weekend naar de vrije trainingen kijken en in de wedstrijdweekenden naar de kwalificatie en de race met in beide gevallen een uitgebreide voor- en nabeschouwing. Op vrijdag is er ook een talkshow", zegt Zwanenveld, die aangeeft dat er ook een studio bij het circuit zal staan en er ook content wordt uitgewisseld met andere Viaplay-landen. "Het is voor het eerst dat Viaplay de Formule 1 zo groots aanpakt."

Alleen Formule 1 kijken

Binnen het pakket krijgen abonnees ook toegang tot andere sporten, zoals buitenlands voetbal en darts. Ook biedt de dienst films en kinderprogramma’s aan. Voor raceliefhebbers die alleen de Formule 1 willen zien is er nog geen oplossing, zegt Zwanenveld. "Voorlopig is er alleen een pakket met de hele service. Dat zal ook niet op de korte termijn veranderen, maar je ziet dat de hele streamingwereld steeds dingen aanpast, dus misschien dat wij dat in de toekomst ook doen." Net als bij diensten als Netflix en Videoland is het wel mogelijk om met meerdere mensen van een abonnement gebruik te maken. "Je kunt met twee devices tegelijk naar iets kijken. In totaal kun je met vijf devices tegelijk ingelogd zijn", zegt Zwanenveld.

Hoeveel Nordic Entertainment Group (NENT), waar Viaplay onderdeel van is, heeft betaald voor de uitzendrechten voor de koningsklasse van de autosport is vooralsnog onbekend. Onder meer de Volkskrant schreef eerder dat dat om 30 miljoen euro zou gaan. "Het mooie is dat ik het niet weet", lacht Zwanenveld. "En als ik het wist zou ik er niks over zeggen. Zo gaat dat nou eenmaal vaak met rechten, dat blijft gokken."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.