Terug

Volg Shownieuws

Victor Reinier noemt vijftiende seizoen Flikken 'bizar'

Victor Reinier noemt vijftiende seizoen Flikken 'bizar'

Nieuws

8 jan 2021, 08:00

Al meer dan 150 afleveringen kruipt Victor Reinier in de huid van rechercheur Floris Wolfs. Vrijdag gaat het vijftiende seizoen van Flikken Maastricht van start op NPO 1 en daarmee is het de langstlopende Nederlandse dramaserie. "Bizar", vindt Victor.

"Het is niet te geloven. Dit succes hadden we natuurlijk nooit kunnen voorspellen", vertelt de acteur tegen het ANP. Ondanks de aanhoudend goede kijkerscijfers is Victor altijd weer blij verrast als hij te horen krijgt dat er een nieuw seizoen aankomt. "Elk jaar proberen we spannende nieuwe dingen te verzinnen, maar je weet nooit zeker hoe de kijker het vindt en of we de vlag kunnen uithangen. Je weet niet wat dat precies is, wist ik het maar."

Toch heeft Reinier, die ook een aantal afleveringen als schrijver en regisseur bij Flikken Maastricht betrokken is, wel een idee. "Ik denk dat het een combinatie van dingen is", zegt hij. "Het is spannend en de personages zijn tegelijkertijd empathisch. Ze worstelen met de liefde en andere herkenbare zaken, het zijn mensen van vlees en bloed. Daar kunnen kijkers zich mee identificeren." Ook de opnamelocatie, Maastricht, voegt veel toe. "Het is natuurlijk een hele mooie stad. Je hebt het historische gedeelte maar ook industrie en prachtig heuvellandschap, dat maakt het een rijke set."

Prestatie

In 2007 was de eerste aflevering van de politieserie, met behalve Victor ook Angela Schijf in de hoofdrol, te zien op televisie. Het idee was destijds om dertien afleveringen van de politieserie te maken maar dat werden er veel meer. Vrijdag wordt alweer de 152e uitgezonden.

Op de vraag of hij na al die jaren niet klaar is met zijn rol als Floris Wolfs is Victor stellig. "Nee. Het is ook typisch Nederlands om daar mee te zitten. Ik heb vrienden in New York die in hetzelfde vak zitten en die vinden het fantastisch dat je serie zo populair blijft. Zij zien het als een waanzinnige prestatie."

Geloofwaardig

Het is ook niet zo dat het karakter in al die seizoenen stilstaat, zegt hij. Die blijven zich ontwikkelen. "Bij Baantjer waren we na twaalf seizoenen wel klaar. Daar zat geen ontwikkeling in de karakters. Nu stapelen de problemen zich bij elkaar op. Het blijft interessant om te zien hoe ver je met je personage kunt gaan."

Ieder seizoen proberen de makers de kijker weer te trakteren op originele verhaallijnen. Dat lukt altijd maar wordt wel steeds lastiger, bekent de 57-jarige acteur. "We kunnen geen totaal krankzinnige, grootse dingen verzinnen, dat werkt niet. Het moet geloofwaardig blijven. Belangrijk is om dicht bij de personages te blijven." Dit seizoen komt het gevaar volgens hem vooral van binnenuit. Victor: "Werk en privé lopen door elkaar en zitten elkaar soms in de weg. Zijn Wolfs en Eva in staat om samen verder te gaan of klapt het?"

Of Flikken Maastricht ook een zestiende seizoen krijgt, is weer afwachten. Voorlopig is de agenda van Victor leeg en staan er geen projecten op de rol. Als de serie wel doorgaat, heeft hij een half jaar vrij, anders een heel. Een bewuste keuze, zegt hij. "Ik moet echt even bijtanken. Ik ben op, het was een loodzwaar jaar. Vroeger had zo’n lege agenda me slapeloze nachten bezorgd, nu voelt het als een oase van rust."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.