Terug

Volg Shownieuws

Victoria Koblenko maakt zich zorgen over situatie in Oekraïne

Victoria Koblenko maakt zich zorgen over situatie in Oekraïne

Nieuws

22 feb 2022, 23:23

Het Westen heeft de Russische president Vladimir Poetin onderschat. Dat stelde de Nederlands-Oekraïense actrice Victoria Koblenko dinsdag in de talkshow Jinek. Koblenko had naar eigen zeggen "tot gister geen rekening gehouden met tanks die binnenkort in Kiev zouden kunnen staan. Maar na de toespraak van gister zie ik ze binnenkort wel in Parijs staan".

De actrice vond de retoriek van de Russische leider "heftig". "Hij zei dat Oekraïne geen wettelijke basis tot bestaansrecht heeft. De inval in 2014 is hem prima bevallen: hij is niet echt gestraft, het land is niet doodgegaan aan de sancties."

Koblenko vraagt zich oprecht af of het Westen niets heeft geleerd van de acties van Poetin in 2014. "Waarom moeten de landen van de NAVO weer samenkomen? Waarom is de volgende stap niet al geformuleerd?"

De actrice en haar man, Evgeniy Levchenko, hebben de afgelopen maanden veel contact gehad met vrienden en familie in Oekraïne. "Ik hoor jou, Eva, zeggen: begint er dan een echte oorlog? Maar voor de Oekraïners is de oorlog nooit opgehouden. Ze zijn murw geslagen, de afgelopen jaren zijn er 14.000 mensen overleden."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.