Terug

Volg Shownieuws

Vier attributen van Coen & Sander krijgen plek in Beeld & Geluid

Nieuws

16 juni 2022, 18:36

De Coen en Sander Show wordt vereeuwigd bij Beeld & Geluid in Hilversum. Dat heeft het museum donderdagavond tijdens de laatste uitzending bekendgemaakt. Vier bijzondere attributen uit de roemruchte radioshow worden in de collectie van het mediamuseum opgenomen.

Het gaat onder meer om het Request Rad, dat negen jaar een belangrijke rol in de show speelde. Ook de koptelefoon van Sander Lantinga, waar hij naar schatting zo’n 2.900 uitzendingen mee heeft gepresenteerd, krijgt een plek in de collectie. Daarnaast worden ook de Marconi Impact Award 2015, gewonnen vanwege de overstap van 3FM naar Radio 538, en een selectie uit de bierpullen die op Das Coen und Sander Fest worden uitgedeeld in het archief geplaatst.

De Coen en Sander Show beleefde donderdag, na ruim 1200 uitzendingen, zijn laatste dagelijkse show bij Radio 538. Het duo wilde niet stoppen, meldden zij in gesprek met het AD, maar mediabedrijf Talpa besloot de dagelijkse show toch te beëindigen.

Beeld & Geluid gaat ook alle uitzendingen van het duo bij Radio 538 in zijn archief opnemen. De 2000 uitzendingen die het langstzittende radio-duo voor de overstap naar de commerciëlen voor 3FM maakte, zitten al in het archief. De attributen van Coen & Sander krijgen een mooie plek, onder meer naast de paardenstaart van Gijs Staverman en de mok die Jan de Hoop bij de laatste uitzending van het RTL Nieuws op zijn desk had staan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.