Terug

Volg Shownieuws

Viola Holt 'magnetisch na contact met gevaccineerde'

Viola Holt 'magnetisch na contact met gevaccineerde'

Nieuws

7 juni 2021, 21:03

Viola Holt vermoedt dat zij magnetisch is geworden, nadat zij in contact is gekomen met iemand die gevaccineerd is. Dit schrijft de presentatrice op Facebook.

Ze deelt haar zorgen met haar volgers. "Een vriendin die ik lang niet had gezien kwam op de koffie", begint Viola haar verhaal. "Ze haalt een nagelschaartje uit haar tas en legt het op haar borst. Tot mijn verbijstering blijft het schaartje plakken. 'Viool, ik ben magnetisch', zegt ze."

"Hoe dan, je bent niet gevaccineerd", antwoordde Viola tegen haar vriendin. "Ik probeer het met mijn eigen schaartje en... ook ik ben magnetisch."

Oorzaak?

De oorzaak van dit fenomeen, volgens Viola? "Ik had weleens een filmpje gezien waarin dat voorkomt bij gevaccineerden. En er zijn mensen die zeggen dat gevaccineerden de niet gevaccineerden kunnen besmetten. Nou heb ik maar 2 gevaccineerden geknuffeld, verder blijf ik op veilige afstand."

Viola zegt dat het niet haar bedoeling is om een discussie uit te lokken. "Ik oordeel niet, maar snappen doe ik het niet. Bizar toch?"

Waarheid?

Volgens meerdere virologen is dit absolute onzin. Zo schiet viroloog Steven Van Gucht in een kramp van het lachen als Het Belang Van Limburg hem confronteert met de 'magnetische gevaccineerden'. “Pure onzin. Zowel het vaccin van Pfizer als dat van Moderna bevat alleen puur biologische moleculen. Het zijn overigens twee heel vergelijkbare vaccins. Er zit geen metaal of ijzer in."

"Dit heeft totaal niets met magnetisme te maken. Net zoals de inhoud van een potje yoghurt biologisch en niet magnetisch is, geldt dat ook voor een vaccin. Maar deze theorieën passen in het verhaal van dat een Covid-prik een tracking device of een chip zou bevatten. Een hoax."

Ook de GGD Regio Utrecht reageert op de geruchten over de 'superkrachten'.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.