Terug

Volg Shownieuws

Virgil van Dijk flink geëmotioneerd: 'Het doet zoveel pijn'

Nieuws

11 juli 2024, 09:28

Virgil van Dijk had amper woorden voor de bittere nederlaag tegen Engeland in de halve finale van het EK (1-2). Oranje verloor na een doelpunt van Ollie Watkins in de 90e minuut (zie video). "Als je hem zo laat tegen krijgt, is dat natuurlijk verschrikkelijk", zei de geëmotioneerde aanvoerder...

"Het was een mooi gevecht, maar we staan hier met lege handen en dat doet heel veel pijn", zei Van Dijk in het flashinterview na afloop. "Je steekt er heel veel in, je geeft alles en als hij dan in de laatste minuut valt is dat gewoon klote. Ik weet niet wat ik moet zeggen, het doet zoveel pijn."

VAR

Van Dijk wilde niet diep ingaan op de vraag hoe hij het optreden vond van de VAR en de scheidsrechter, die een strafschop toekende aan Engeland. "Het zegt alles dat de scheidsrechter zo snel naar binnen ging. Maar om daar de schuld aan te geven, dat weet ik ook niet."

De aanvoerder had ook gezien dat Oranje in de tweede helft aanspraak maakte op een tweede treffer. "Het voelde alsof wij de 2-1 konden maken, maar het gebeurde niet en we staan met lege handen", aldus Van Dijk.

Verloop

Xavi Simons schoot Oranje vroeg op voorsprong, maar Harry Kane maakte even later gelijk vanaf de strafschopstip. In de laatste minuut besliste Watkins namens Engeland de wedstrijd.

Na afloop van de wedstrijd werd er nog gesproken met Ronald Koeman. Zie meer daarvan in de video hieronder...

'Het voetbal gaat kapot door dit soort VAR-beslissingen'
5:32
'Het voetbal gaat kapot door dit soort VAR-beslissingen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.