Terug

Volg Shownieuws

Vivianne Miedema maakt gevoelige overstap

Nieuws

5 juli 2024, 14:25

Voetbalster Vivianne Miedema (zie video) heeft gekozen voor Manchester City. De spits van Oranje komt transfervrij over van Arsenal, waar haar contract was afgelopen. Vivianne tekent voor drie jaar bij haar nieuwe club, zo meldt Manchester City...

In Manchester wordt de topscorer aller tijden van Oranje herenigd met de Nederlandse internationals Jill Roord en Kerstin Casparij. "Ik heb voor City gekozen omdat deze club dezelfde ambities heeft als ik. Ik wil met de beste voetbalsters van de wereld spelen en ik denk dat die hier zijn. Ik kan niet wachten om onderdeel te zijn van dit team en terug te komen op mijn beste niveau. Daar kunnen de meiden me zeker bij helpen", aldus Vivianne op de clubsite.

Ook trainer Gareth Taylor van Manchester City is blij dat Vivianne voor zijn club heeft gekozen. "Ze is een geweldig talent en ik kan niet wachten om met haar te werken. Ze zal een toevoeging zijn voor het team."

De tekst gaat verder onder de Instagram-post.

Arsenal

Twee maanden geleden maakte de voetbalster bekend Arsenal na zeven jaar te verlaten. Ze was in de zomer van 2017 overgekomen van Bayern München en veroverde in 2019 de Engelse titel met Arsenal. De spits is topscorer aller tijden in de Engelse vrouwencompetitie. Dat is Vivianne met 94 doelpunten ook in het shirt van Oranje.

In 2021 werd Vivianne door de BBC uitgeroepen tot beste voetbalster ter wereld. Zie meer hierover in de video hieronder.

BBC roept Miedema uit tot beste voetbalster ter wereld
0:45
BBC roept Miedema uit tot beste voetbalster ter wereld

‎Volg Shownieuws ook op WhatsApp!

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste entertainmentnieuws?

Volg dan nu het kanaal van Shownieuws op WhatsApp!

Volg Shownieuws!

(Headerfoto bron: Instagram / Vivianne Miedema)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.