Terug

Volg Shownieuws

Vivienne Westwood sluit zich op in kooi voor Julian Assange

Vivienne Westwood sluit zich op in kooi voor Julian Assange

Nieuws

21 juli 2020, 13:16

Vivienne Westwood heeft dinsdag op opmerkelijke wijze kenbaar gemaakt dat ze vindt dat WikiLeaks-oprichter Julian Assange moet worden vrijgelaten. De 79-jarige modeontwerpster sloot zichzelf, gehuld in een kanariegeel pak, op in een gigantische vogelkooi voor een gerechtsgebouw in Londen.

Westwood, die vaker heeft gepleit voor de onmiddellijke vrijlating van de klokkenluider, vertelde met een megafoon aan omstanders dat Assange weer op vrije voeten moet komen. De Britse koos voor een kooi als symbool voor de tralies waarachter Assange volgens haar terechtkomt als hij wordt uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

De modeontwerpster vindt dat de Australische journalist niet kan worden vervolgd voor het lekken van informatie. "Het is geen misdaad om de waarheid te vertellen."

Assange zit in Londen een celstraf uit omdat hij eerder de voorwaarden van zijn borgtocht heeft geschonden. Hij probeert uitlevering aan de VS te voorkomen. Die beschuldigen hem ervan geheimen van het Amerikaanse ministerie van Defensie te hebben gestolen en verspreid.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.