Terug

Volg Shownieuws

Volkskrant-journalist walgt van Ed Sheeran-shows: '1 ster'

Nieuws

16 juli 2022, 11:53

Ed Sheeran heeft donderdag- en vrijdagavond in de Johan Cruijff Arena opgetreden. Waar veel fans uiterst tevreden thuiskwamen, heeft een journalist van de Volkskrant absoluut niet genoten van het concert. Sterker nog, hij geeft het maar één ster.

In een recensie schrijft Gijsbert Kamer dat het concert verschrikkelijk slecht was. Het gaat volgens de schrijver al fout bij de opening. "Aanstootgevend lelijk galmen toetsen en gitaren meteen al in het openingsliedje Tides. Dan wil je met z’n allen graag meezingen, hoor je niet waar Sheeran zich in het liedje bevindt."

Het podium vindt hij ook wanstaltig. "Ook zo potsierlijk: dat roterende podium op de middenstip. Je wordt duizelig van het gedraai van Sheeran, terwijl je maag het door het suikerpercentage van het repertoire toch al moeilijk heeft. Een enkel liedje over liefde en geluk is nog wel te doen, maar twee uur zoetigheid?"

Gijsbert vindt dat er geen enkel excuus is voor de in zijn ogen vreselijke show. "Sympathie slaat om in ergernis en uiteindelijk lukt het Ed Sheeran toch om je boos te krijgen. Goed, hij geeft het publiek alle hits waar het voor kwam, maar het had er beter thuis naar kunnen luisteren. De man die daar bovenin – ja, het podium kan ook nog de lucht in – staat te zingen, raakt steeds meer op afstand, en erger: hij vermolmt zijn liedjes tot een amorfe brok geluid. En zelfs in een stadion is daar anno 2022 geen enkel excuus voor."

Reacties

In de reacties op het artikel op de Facebook-pagina van de Volkskrant is te lezen dat bezoekers het er vrijwel unaniem mee oneens zijn. De reactie met de meeste likes is bijvoorbeeld: "Pfff, wat een zure recensie zeg! Gisteren geweest en het was ècht top! Twee uur lang aan 1 stuk door optreden, echt live, grotendeels zonder band en alleen maar goede nummers. En nee, ik ben geen Ed Sheeran-fan (kaartjes gewonnen, dochter van 14 vindt hem leuk), maar het was gewoon goed!"

Een ander noemt het zelfs het meest geweldige concert wat ze ooit heeft meegemaakt. "Deze man is een entertainer, kreeg de hele ArenA mee en dat in zijn eentje. Wat een topartiest, kan niks anders zeggen. De sfeer, het decor, de afwisseling van de liedjes en wat een uithoudingsvermogen."

In de video's bovenaan de pagina en hieronder zie je meer over de concerten in Amsterdam.

Ed Sheeran verrast fan
1:28
Ed Sheeran verrast fan

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.