Terug

Volg Shownieuws

Voor dit bizarre bedrag verkoopt Justin Bieber al zijn muziekrechten

Nieuws

24 jan 2023, 18:33

Justin Bieber heeft voor iets meer dan 200 miljoen dollar al zijn muziekrechten verkocht aan Hipgnosis. Bieber is daarmee volgens het Britse bedrijf de eerste artiest van zijn generatie die zo'n grote deal sluit.

Met de deal kan Hipgnosis voortaan afspraken maken over het gebruik van zijn gehele 290 liedjes omspannende oeuvre, waarbij gedacht moet worden aan series, reclames en films waar de muziek in terecht kan komen. Het is voor Hipgnosis de grootste deal tot nu toe.

Eerder werden vergelijkbare deals gemaakt door artiesten als Bob Dylan, Bruce Springsteen en Paul Simon. Door met name de verkoop van de publishingrechten kunnen artiesten bij leven al geld verdienen aan liedjes die ook na hun dood nog geld gaan opbrengen door het gebruik bij andere uitingen dan streamingdiensten en mediadragers.

Optredens geannuleerd

De zanger annuleerde een paar maanden geleden alle resterende optredens van zijn wereldtournee (meer hierover bekijk je in de video bovenaan de pagina). In september kondigde Bieber aan dat hij voorlopig zou stoppen met optreden vanwege gezondheidsproblemen. Hij kampte met fysieke en mentale problemen als gevolg van het syndroom van Ramsay Hunt.

In mei verkocht ook Justin Timberlake al de rechten van zijn muziekcatalogus aan Hipgnosis. Volgens bronnen van The Wall Street Journal werd die deal ingeschat op zo'n 100 miljoen euro.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.