Terug

Volg Shownieuws

Vreselijk nieuws voor Toppers-fans

Nieuws

25 okt 2021, 22:19

Vreselijk nieuws voor fans van de Toppers. Alweer wordt een editie van het meezingspektakel afgelast, zo bevestigt de organisatie aan Shownieuws.

De kerstconcerten van René Froger, Gerard Joling, Jan Smit en Jeroen van der Boom gaan dit jaar niet door. Wel hopen de mannen in mei 2022 in de Amsterdam ArenA te staan. Dit zou het eerste concert zijn sinds 2019, wat zou betekenen dat er straks maar liefst drie jaar lang geen Toppers-concerten zijn geweest.

Op de website van de Toppers laten ze weten waarom het feest niet door kan gaan. "We hadden er ons zo op verheugd", valt er te lezen. "Samen met onze trouwe Toppers-fans de kerst vieren tijdens Toppers in Concert ‘Christmas Party of the Year’ in Rotterdam Ahoy. (...) De aanhoudende onzekerheid en beperkingen m.b.t. het coronavirus maken het voor ons onmogelijk een show te produceren die voldoet aan het kwaliteitsniveau die jullie, onze bezoekers, van ons mogen verwachten."

Definitief annuleren

Eigenlijk zouden de kerstconcerten al eind 2020 plaatsvinden. Het lijkt erop dat ze er nu niet meer gaan komen, want er wordt niet gesproken van uitstel, maar afstel. "Toppers in Concert is een showconcept met immense decors, dansers, gastartiesten, grote live band en effecten. Deze kostbare totaalbeleving kan niet georganiseerd worden met beperkende productionele maatregelen. De continu veranderende omstandigheden in combinatie met vele productionele uitdagingen en steeds krapper wordende voorbereidingstijd dwingen ons nu, na enorm veel wikken en wegen, de kerstshows definitief te annuleren", aldus de Toppers.

De organisatie van de Toppers laat aan Shownieuws weten dat het niets te maken heeft met de kaartverkoop. Die was juist aan het toenemen, aldus de organisator.

Gerard Joling in onzekerheid over Toppers-concerten
0:35
Gerard Joling in onzekerheid over Toppers-concerten

René Froger

René Froger was er al lange tijd niet gerust op dat de Toppers-concerten in december door zouden kunnen gaan. Ondanks de versoepelde coronamaatregelen is het nog altijd "een hele moeilijk situatie" en een Toppers Light is volgens hem geen optie.

"75 procent bezetting is heel erg lastig voor ons, om te kunnen presteren en om het financieel rond te krijgen. We overleggen er twee keer per dag over. Elke dag zijn we aan het zoeken naar wegen hoe we het wel zouden kunnen doen", vertelde René er eerder over in het Radio 10-programma De 10 Van…van Lex Gaarthuis (zie video hieronder).

René Froger is onzeker over Toppers-concerten
1:08
René Froger is onzeker over Toppers-concerten

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.