Terug

Volg Shownieuws

WAT?! 'Adele-special totaal verknoeid in Nederland'

WAT?! 'Adele-special totaal verknoeid in Nederland'

Nieuws

24 nov 2021, 15:57

Adele klonk dinsdagavond tijdens haar One Night Only-special in de Nederlandse huiskamers heel anders dan eerder in de Amerikaanse. Dit ontdekt een oplettende kijker...

Waar veel fans al het idee hadden dat Adele iets anders klonk dan normaal, weet deze Twitteraar de vinger op de zere plek te leggen. "Gefeliciteerd met jullie 797.000 kijkers, maar kunnen jullie dit uitleggen?" vraagt Remon aan de NTR. "Links de versie die NTR gisteren heeft uitgezonden, rechts de originele."

Hij heeft twee verschillende fragmenten naast elkaar gezet, waarin de linkerversie dus de Nederlandse is en de rechterversie zoals uitgezonden in Amerika. Duidelijk is te horen dat Adele iets hoger en gehaaster zingt. De reden volgens Remon: "Ik snap dat de show met 5% versnellen jullie 4 min. zendtijd kost, maar dit verschil is te groot... zonde."

"Ik vond het begin van Rolling in the Deep al zo snel klinken, het was dus ook sneller! Goed oor heb je!" schrijft iemand terug naar de oplettende kijker. Anderen proberen het verschil te verklaren. "Zal iets met de conversie van Amerikaanse videosnelheid (29.97fps) naar Europese (25fps) zijn. Let maar eens op - op Nederlandse dvd's zijn Amerikaanse films en series ook altijd 4% sneller, en daarmee soms ook hoger in toon." Lovende reacties

Hoger en sneller of niet, kijkers vonden de special prachtig. Vorige week bracht Adele haar nieuwe album 30 uit en ter gelegenheid van de nieuwe plaat kwam zij met een concertspecial. Ze zong liedjes in Los Angeles bij de Griffith Park Observatory en werd geïnterviewd door Oprah Winfrey.

Op Twitter werd veel gereageerd op de mooie uitzending. Adele begon - uiteraard - met haar tranentrekker Hello en dat werkte duidelijk goed. Iemand schreef: "Haar eerste woorden die ze zingt 'Helloooo'. Ik jank meteen aan..." Hier voegde de kijker de hashtag kippenvel aan toe.

Hieronder nog een aantal tweets van kijkers die genieten van Adele en haar liedjes.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.