Terug

Volg Shownieuws

Welmoed Sijtsma onthult 'knopen in magen' door terugkeer Bert Huisjes

Nieuws

17 sep 2024, 10:06

WNL-presentatoren Welmoed Sijtsma en Frank van Leeuwen zijn dinsdagochtend in het programma Goedemorgen Nederland kort ingegaan op de onrust binnen de omroep. Het heeft te maken met de terugkeer van Bert Huisjes als omroepbestuurder (zie video). Welmoed sprak in de uitzending over "knopen in magen"...

Het onderwerp kwam ter sprake nadat gast en politiek verslaggever Thomas van Groningen vertelde dat de situatie bij WNL maandagavond werd besproken in het NPO 3-programma Van Roosmalen & Groenteman. Ook werd de terugkeer van Bert, ondanks alle vermeende misstanden, besproken in de RTL-talkshow Renze.

"Moeten wij daar nog wat over zeggen?", vroeg Welmoed vervolgens aan haar co-presentator Frank. "Wij hebben het er natuurlijk ook over gehad", reageerde hij. "Wij worstelen er ook mee hoe je ermee om moet gaan. Je wilt een structurele oplossing voor alles en iedereen. En aan het rumoer merken we toch dat we daar nog even goed over moeten praten."

Ongemakkelijk

Welmoed vond het verder "awkward" om over WNL te praten. "Maar er zijn knopen in magen kan ik wel zeggen." Volgens de presentatrice wordt er woensdag binnen de omroep over gesproken.

De raad van toezicht van WNL meldde vrijdag dat Bert stopt als hoofdredacteur, maar voorlopig nog wel bestuurder blijft. Dit besloot de raad na een onderzoek, na tientallen meldingen over het gedrag van Huisjes. Ook in medialand zelf zorgen deze vermeende misstanden voor felle discussies (zie onderstaande video).

Olcay en Merel zijn het totaal oneens met Johan: 'Dit kun je niet maken!'
12:33
Olcay en Merel zijn het totaal oneens met Johan: 'Dit kun je niet maken!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.