Terug

Volg Shownieuws

Wild Romance-bassist Ruud Englebert op 72-jarige leeftijd overleden

Wild Romance-bassist Ruud Englebert op 72-jarige leeftijd overleden

Nieuws

21 jan 2023, 08:37

Bassist Ruud Englebert, die onder meer deel uitmaakte van de band Wild Romance van Herman Brood, is in de nacht van 18 op 19 januari overleden. Hij werd 72 jaar oud. Dat heeft zijn goede vriend Jeroen Faber namens de familie bekendgemaakt. De muzikant was al enige tijd ziek.

Englebert was meer dan vijf decennia actief als bassist. Hij brak door in de jaren 70 in bands als Fruit en Hollander. In de jaren 80 maakte hij deel uit van de band Vitesse, met wie hij het bekende nummer Rosalyn maakte, en Wild Romance, de band van Herman Brood. Englebert droeg als bassist en componist bij aan het album Yada Yada uit 1988, waarmee Brood destijds zijn muzikale comeback maakte.

In de negentiger jaren was hij vooral actief als sessiemuzikant in Duitsland. Later keerde Englebert terug naar Nederland en maakte lang deel uit van het muzikale ensemble waarmee Thé Lau zich omringde.

Muziekexpert Henkjan Smits staat op Twitter stil bij het overlijden van de bassist. "Herman zou zeggen: Rudy is dood en dat is kut", aldus Smits.

Het laatste nieuws over binnenlandse- en buitenlandse sterren zie je in de uitzending van Shownieuws. Bovenaan is de uitzending van vrijdag 20 januari te zien.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.