Terug

Volg Shownieuws

Will Smith accepteert tien jaar lange Academy-verbanning

Nieuws

8 apr 2022, 21:41

Will Smith heeft het besluit dat hij de komende tien jaar niet welkom is bij de uitreiking van de Oscars geaccepteerd. "Ik accepteer en respecteer de beslissing van de Academy", laat hij in een korte verklaring weten aan Amerikaanse media.

The Academy of Motion Pictures Arts and Sciences maakte vrijdag bekend dat Smith tien jaar lang niet naar de Oscars mag komen vanwege de klap die hij bijna twee weken geleden uitdeelde aan komiek Chris Rock. Het bestuur vindt dat de acteur "onaanvaardbaar en schadelijk gedrag" heeft vertoond, staat in een brief aan alle Academy-leden.

Het bestuur zegt ook dat ze de situatie tijdens het incident op 27 maart niet goed hebben ingeschat en aangepakt. "Dat spijt ons. Dit was voor ons een kans om een ​​voorbeeld te stellen voor onze gasten, kijkers en onze Academy-familie over de hele wereld, en we zijn tekortgeschoten", schrijven president David Rubin en CEO Dawn Hudson.

Smith maakte afgelopen week al bekend dat hij zijn lidmaatschap bij de Academy heeft opgezegd. In een verklaring schreef de acteur dat hij met zijn geweldsuitbarsting het vertrouwen van de organisatie heeft geschonden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.