Terug

Volg Shownieuws

Willeke Alberti vereerd met bijzondere oeuvre-award

Nieuws

25 okt 2021, 08:34

Willeke Alberti krijgt dit jaar de Blijvend Applaus Prijs. De zangeres heeft de prijs, een waardering voor haar gehele oeuvre, zondag in De Kleine Komedie in Amsterdam in ontvangst genomen.

"Het is vooral de veelzijdigheid, haar schijnbare gemak om de rol te spelen die bij haar artistieke inspanningen hoort, die haar zo uniek maakt", staat in het juryrapport. "Ze heeft een prachtige, glasheldere stem die in staat is ieders hart te raken. Willeke Alberti is levensverliefd en dat kun je horen. Wat haar repertoire bijzonder maakt is dat het lijkt alsof haar rijke levenservaring het in de loop der jaren steeds weer opnieuw geladen heeft." De juryleden zijn muziekprogrammeur Agnes Salverda, dirigent Dick Bakker en radiopresentator Frits Spits.

De Blijvend Applaus Prijs 2021 is een prijs voor podiumkunstenaars en bestaat uit een bronzen sculptuur van Iris Le Rütte en een geldbedrag van 5000 euro. Het is dit jaar de twintigste keer dat de Blijvend Applaus Prijs wordt uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder anderen Herman Finkers, Peter Koelewijn en Adèle Bloemendaal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.