Terug

Volg Shownieuws

Willibrord Frequin: 'Mijn lichaam is op'

Nieuws

3 apr 2022, 21:07

Het einde is naar eigen zeggen in zicht voor Willibrord Frequin, maar dat weerhoudt de journalist er niet van om "nog een beetje te genieten" van zijn leven. In gesprek met De Telegraaf vertelt de 80-jarige Frequin, die lijdt aan een agressieve vorm van de ziekte van Parkinson, hoe hij zijn dagen tegenwoordig vult.

"Het gaat niet best. Eigenlijk is het gewoon klote. Mijn lichaam is op en wil niet meer", zegt Frequin tegen de krant. "Het einde van mijn leven is in zicht. Ik wil er niet bij stilstaan en probeer nog een beetje te genieten."

De programmamaker kan nauwelijks nog lopen en is na iedere inspanning doodmoe. Hij slaapt daarom overdag veel, volgens Frequin "om weer bij te tanken". Zijn vrouw Gesina Lodewijkxs, met wie hij twaalf jaar samen is, verzorgt Frequin. "Deze vorm van Parkinson kun je vergelijken met ALS. Alle lichaamsfuncties stoppen er op een gegeven moment mee", zegt zij. "Bovendien heeft Willibord met de nodige hartproblemen te maken gehad. Hij is daardoor behoorlijk fragiel."

Ondanks zijn ziekte probeert Frequin nog wel het beste ervan te maken. Zo ging hij onlangs naar een voorstelling van zijn goede vriend Barrie Stevens, die heel blij was dat zijn Beter Laat Dan Nooit-reismaatje nog naar hem kwam kijken, zo is in de video bovenaan de pagina te zien.

Komende zomer had Frequin nog graag naar een concert van André Rieu op Het Vrijthof in Maastricht gewild, "maar dat is onmogelijk", stelt hij. "Ik kan me niet meer in de menigte voortbewegen en urenlang op een stoeltje zitten. Dan kijk ik wel op televisie naar zijn voorstellingen."

Willibrord Frequin is ongeneeslijk ziek
4:22
Willibrord Frequin is ongeneeslijk ziek

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.