Terug

Volg Shownieuws

Winnaar Lenny Kuhr boos na songfestivalconcert op tv

Nieuws

5 jan 2023, 08:45

Lenny Kuhr, een van de vijf Nederlandse deelnemers die ooit het Eurovisie Songfestival won, is boos dat zij uit de registratie van het Grote Songfestivalfeest is geknipt. Dat laat zij donderdag weten op Twitter.

Tijdens het Grote Songfestivalfeest, dat half november in de Ziggo Dome plaatsvond, traden tientallen acts op die ooit op het Eurovisie Songfestival te zien waren. Ook Kuhr (72) was aanwezig en zong het nummer De Troubadour, waarmee zij in 1969 de hoofdprijs op het liedjesfestijn in de wacht sleepte.

Songfestival-rel Lenny Kuhr en AVROTROS
1:35
Songfestival-rel Lenny Kuhr en AVROTROS

"In de Ziggo ging het dak eraf bij de troubadour, maar in de uitzending van vanavond was ik niet terug te vinden", schrijft Kuhr. "Er uit gemonteerd, zonder kennisgeving. Respectloos." In de line-up van de uitzending wordt nog wel gesproken over "vijftien winnaars" van het songfestival die te zien zouden zijn. In de promotie van het concert werd Kuhr als een van deze vijftien winnaars genoemd.

Op Twitter krijgt zij veel bijval. AVROTROS, die de uitzending verzorgde, is vooralsnog onbereikbaar voor commentaar. Kuhr had recent nog een grote hit met De Admiraal, de hommage aan Louis van Gaal die zij maakte voor het programma Even Tot Hier.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.