Terug

Volg Shownieuws

Yves Berendse reageert op uitspraak rechter in plagiaatzaak

Nieuws

18 juli 2024, 14:59

Yves Berendse heeft gereageerd op de uitspraak van de rechtbank in Lelystad. Hij kreeg donderdag de uitspraak in de plagiaatzaak rondom het nummer Zin In Jou (zie video).

Yves is "zeer blij" met de uitspraak dat hij het nummer Zin In Jou mag blijven zingen. Dat vertelt het management van de 30-jarige zanger aan Shownieuws en ANP. "Hij mag gewoon Zin In Jou blijven zingen en dat doet hij uiteraard graag", aldus het management.

Yves werd aangeklaagd door songwriter Melchior Rietveldt, die beweerde dat Berendse zonder zijn toestemming zijn lied Vreselijk Zin In Jou uit 2008 had bewerkt. De rechter ging daar niet in mee en dus mag Yves het lied blijven zingen. "Wij hebben altijd vertrouwen gehad in een positieve uitkomst en we zijn blij dat we op alle punten in het gelijk zijn gesteld", aldus het management.

Nu de rechtszaak achter de rug is, laat het management van Yves weten dat de zanger de focus legt op een "drukke zomer met veel optredens op diverse festivals in Nederland".

Doorgebroken

De rechtszaak was een domper voor Yves, nu hij eindelijk landelijk is doorgebroken. Hij leeft zijn droom nadat hij na jaren werken zijn eerste hit te pakken heeft. "Het is alsof er nu een heel grote deur is opengegaan waar ik tien jaar lang tegenaan heb staan kloppen. Nu begint het pas", zei de zanger onlangs in De Telegraaf.

Binnenkort kunnen zijn fans meer van hem zien: hij staat in het theater. Daar zie je meer over in de video hieronder.

Theatertour van Yves Berendse
3:26
Theatertour van Yves Berendse

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.