Terug

Volg Shownieuws

Yvonne Coldeweijer moet rectificeren in zaak Samantha Steenwijk

Nieuws

29 apr 2022, 15:54

De rechtbank van Amsterdam heeft een uitspraak gedaan in het kort geding dat Samantha Steenwijk heeft aangespannen tegen roddelvlogger Yvonne Coldeweijer — met name bekend van haar roddel YouTube-kanaal Life of Yvonne. De rechter oordeelt dat de bekende vlogger een rectificatie moet plaatsen naar aanleiding van haar video met daarin de beschuldiging van bedrog en het gebruik van gevaarlijke illegale afslankpillen, die Samantha volgens haar zou hebben gebruikt.

De eigenaresse van het juicekanaal moet van de rechter op zowel Instagram als in haar eerstvolgende video op YouTube een vooraf opgestelde rectificatie doen. Doet zij dit niet binnen de gestelde termijn na de uitspraak, dan volgt er een dwangsom van 1.000 euro per dag.

De zangeres zei dat Yvonne 'keiharde leugens' verkondigde en daarom eiste ze een schadevergoeding van 5.000 euro van Yvonne. De rechtbank oordeelt vrijdag echter dat de zangeres geen schadevergoeding krijgt, aangezien Yvonne de video met de beschuldiging direct offline had gehaald op het moment dat dit haar gevraagd werd.

De rechter heeft wel besloten dat de proceskosten van 2.500 euro door Yvonne dienen te worden betaald.

(Instagram: Life of Yvonne)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.