Terug

Volg Shownieuws

Zangcoach doet voor het eerst boekje open over The Voice

Nieuws

26 mei 2023, 11:21

Zangcoach Babette Labeij doet in een openhartig interview met De Telegraaf een boekje open over The Voice of Holland, wat ruim anderhalf jaar geleden flink in opspraak kwam.

Zo vertelt Babette aan De Telegraaf dat ze zich schuldig voelde en er daarom nooit over wilde praten. "Ik was onderdeel van die cultuur", aldus de zangcoach.

Volledige roes

En nu ruim anderhalf jaar na de befaamde BOOS-uitzending laat Babette zich hierover uit. Zo verteld ze dat ze een dag na de uitzending achterbleef in een 'roes' en met 'vol ongeloof'. Waarna ze vertelt: "Op dag 2 heb ik alle contacten verbroken. Ik wilde mij ervan distantiëren en er voor slachtoffers zijn. Op mijn zangscholen heb ik ouderavonden georganiseerd, niet omdat ik mijn straatje schoon wilde vegen, maar om te helpen. En ik ben heel kritisch naar mijzelf gaan kijken.”

Nooit gehoord

Babette vertelt dat ze nooit iets heeft gehoord over grensoverschrijdend gedrag bij The Voice. Al heeft ze wel mensen met 'een belangrijke functie' seksistische grappen horen maken. "Dat waren vooral collega's onder elkaar", zegt ze daarover. Volgens Babette moet je in die wereld, je grenzen aan durven te geven, maar dat is heel lastig.

Terug op het toneel

Babette Labeij gaat terug het toneel op. De zangcoach gaat vanaf april volgend jaar de theaters in met haar voorstelling Niet Zeuren maar Zingen.

De voorstelling gaat over "liefde, frustratie, doorpakken en laten vallen, loslaten en vasthouden, ambitie, verdriet en geluk maar bovenal over de kracht van muziek", aldus Babette. Ze wordt begeleid door een liveband. Ook onderwerpen als The Voice of Holland en #metoo komen aan bod.

Inmiddels zijn de resultaten van het onderzoek dat ITV heeft laten doen in het kader van de misstanden bij The Voice of Holland bekend. Wat de Shownieuws-tafel daarvan vond zie je bovenaan de pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.